Kulttuuriretki Heinävedellä  

Lintulan luostarista kanavien kautta Marjamäen pappilaan

KULTTUURIRETKI HEINÄVEDELLÄ HEINÄKUUSSA 2020


Tule vieraaksemme ja anna mahdollisuus erilaiselle lomakokemukselle. Pieni päivämatka voi viedä pitkälle oman arjen ulkopuolelle. Retki Lintulan luostarista Marjamäen pappilaan Heinäveden ainutlaatuisten kanavien kautta antaa parhaimmillaan uusia ajatuksia ja kokemuksia. Rauhallista matkaa.
 

OHJELMA

Lintula – Marjamäki – Lintula, tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin
2.7., 4.7., 7.7., 9.7., 11.7., 14.7.,16.7.,18.7., 21.7., 23.7., 25.7., 28.7., 30.7.2020


9.30 Saapuminen Lintulaan. Tutustutaan luostarin kirkkoon, jonka jälkeen vaelletaan rukouspolku oppaan kanssa. Vaellus luonnon keskellä avaa aistit. Kierroksen päätteeksi tarjotaan pihalla luostarin oman puutarhan yrteistä valmistettu virkistävä juoma ja ruokaisa kasvispiiras. Kuljetus Palokin laivalaiturille 12.15 mennessä.

12.25 Lähtö perinteisellä Puijo-laivalla Heinäveden reittiä Karvion kanavan sulkujen kautta Kermajärven poikki.

13.30 Tullaan Heinäveden kirkonkylän satamaan, josta kuljetus läheiseen 1850-luvulta peräisin olevaan Marjamäen pappilaan.

14.00 Aterioidaan yhdessä pappilan pitopöydässä. Maittavan aterian jälkeen vietetään aikaa tarinoiden kahvi- ja teekupposen ääressä.

16.30 Paluukuljetus luostariin/Palokkiin.

17.00 Saapuminen Lintulaan.

18.00 Mahdollisuus osallistua palvelukseen kirkossa.

Hinta: 175 €/hlö
Päivän matkapaketti sisältää: opastuksen, rukouspolun ja tarjoilun luostarissa. Pappilan Pitopöydän, alkumaljan sekä kahvin/teen. Laivamatkan kanavareitillä sekä ohjelman mukaiset kuljetukset. Suosittelemme säänmukaista pukeutumista ja tukevia kenkiä (polulla). Rukouspolku ei ole reittinä vaativa ja kulku on rauhallista eli sopii peruskuntoisille. Varaukset viimeistään 3 päivää aikaisemmin. Matka toteututetaan jos lähtijöitä on minimissään 4 henkeä. Huom! Yöpyminen luostarissa ennen tai jälkeen retken on mahdollista, yöpyminen alk. 27 €/hlö. Varaukset ja maksu suoraan luostariin. Kahvilasta saa klo 10 alkaen kahvia ja pientä suolaista tai majoittujilla on mahdollisuus itse laittaa aamupalaa majoitustilassa.

Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari

Sotien jälkeen Kivennavalta Karjalan kannakselta Heinäveden Palokkiin asettunut luostari elää tiiviissä vuorovaikutuksessa ympäröivän luonnon kanssa. Pihapiirissä ovat kasvimaat ja yrttitarha, josta sisaret saavat elantonsa. Lintulan luostari on rukouksen paikka, jossa traditio elää. Säännölliset jumalanpalvelukset toimitetaan aamuin illoin kaikkina vuoden päivinä. Matkailija voi jokaisella askeleella aistia menneiden nunnasukupolvien rukoukset, jotka kantavat tämän päivän kilvoittelijoita heidän ahertaessaan arjen askareissa. Rukouspolku on noin kilometrin mittainen luontopolku, jossa on levähdyspaikkoja ja hyvät opasteet. Polku kulkee pyhittäjä Paraskevan tsasounan kautta läheisen niemen ympäri palaten sitten takaisin luostarin pihaan. Suosittelemme vierailijalle kiireetöntä oleilua alueella, käyskentelyä rukouspolulla ja istuskelua metsän siimeksessä. Mieli rauhoittuu veden ja metsän ääniä kuunnellessa. lintulanluostari.fi

Pappilan Marjamäki

Suomalaiseen pappilakulttuuriin on kautta aikojen kuulunut sekä erityinen vieraanvaraisuus että ruokapöydän herkulliset antimet. Tätä idyllistä perinnettä halutaan vaalia ja jatkaa myös Heinävedellä, jossa pappila Marjamäki tarjoaa kodikkaan ja tutustumisen arvoisen vierailukohteen ja aikamatkan menneeseen. Pappila Marjamäki rakennettiin vuosien 1850-1851 aikana kappalaisen puustelliksi ja on siitä alkaen tarjonnut kodin sekä papin perheelle että siellä asioiville seurakuntalaisille kuin myös ohi kulkeville matkalaisille. Tuolta ajalta lienee peräisin sanonta: “Pidettiin hyvin kuin piispaa pappilassa.” facebook.com/pappilamarjamaki

Puijo-laiva ja Heinäveden reitti

Jo vuosikymmeniä monet ovat ihastelleet Heinäveden reittiä ja kuinka se kuvaa suomalaista vesistömaisemaa parhaimmillaan. Vanhat kanavat ovat taidonnäytteitä entisajan osaamisesta, kapeat salmet ja vastavuoroisesti laajat järvenselät tarjoavat kesäpäivän tunnelmaa – sateessa ja paisteessa. Yksi Suomen kauneimmista kansallismaisemista jäävät kulttuuriretken osallistujien mieliin. Maaningalla 1910 luvulla rakennettu M/S Puijo-laiva tuo mieleen ajat, jolloin vesiliikenne oli Saimaalla vilkasta: mökkiläiset ja asukkaat seilasivat kaupungista toiseen. Nykyäänkin kesäisin 150-paikkainen M/S Puijo aurinkokansineen ja hyttipaikkoineen kulkee aikataulun mukaan Savonlinnan ja Kuopion välillä. Laivalla on myös kahvila- ja ravintolapalvelut. Kulttuuriretkellä lähdetään Palokin laiturista, sulutetaan Karvion kanavalla ja Kermajärvellä seilaten rantaudutaan Heinäveden kirkonkylälle. Laivamatkan kestää reilun tunnin.

LISÄTIEDOT:

Heinäveden matkailutoimisto
matkailutoimisto@heinavesi.fi
puh. 040 710 1919

Marjamäen Pappila
marjamaenpappila@gmail.com
puh. 040 833 1626

VARAUKSET:
Saimaan Laivamatkat
info@mspuijo.fi
puh. 015 250 250
www.mspuijo.fi

MAJOITUSVARAUKSET:

Lintulan luostari
lintulan.luostari@ort.fi
puh. 040 485 7603
www.lintulanluostari.fi

KATSO ESITE